måndag 27 oktober 2014

En omvälvande läsning

     
                  
Då jag faktiskt är ganska dålig på att läsa svenska romaner, kastade jag mig över Frida Skybäcks nya roman "Norrsken". Jag älskar ju historiska romaner så jag var full av förväntan.
 
Cecilia bär på en stor, mörk hemlighet. Det är bara hon och hennes föräldrar som vet sanningen. En sanning som i mångas ögon skulle bli en stor skandal om den kom fram. Vi får följa Cecilia och hennes inre tankar, känslor och hennes hjärta som är fyllt av lögner och svek av de närmaste. Hennes kamp om att hitta sig själv igen. Våga tro på kärleken igen.
 
Jag hade förväntat mig en historisk roman i sann Harlequin format men fick en historisk roman i Jane Austen anda spetsad med Karin Boye, skör men ack så vacker.
 
Den grep tag i mig. Några gånger fick jag lägga ifrån mig boken. Gå upp och ta ett glas kallt vatten för att dämpa de motstridiga känslorna som vällde upp i mitt bröst. Ångestfylld och med en känsla av tomhet, blev jag ändå förförd av denna bok. Så tragisk men ändå så vacker. Du sugs in i boken. Du vill hjälpa. Du vill ställa allt till rätta. OCH DU BLÄDDRAR FRAM FLERA SIDOR I SLUTET FÖR ATT DU VILL LÄSA ATT ALLT KOMMER ATT ORDNA SIG..... Romance-nörden i mig måste veta.
 
Måste.
 
 
Grattis Frida till en vacker roman. Den första, men absolut inte den sista jag läser av dig.
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Hej Lina!

  Vad roligt att du tycker så mycket om "Norrsken"! Tack för din fina recension!

  Hälsningar Frida

  SvaraRadera
 2. Åh, jag tyckte den var helt fantastisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med Tina! En sådan vacker roman, ser fram emot uppföljarna :)
   /Lina

   Radera