onsdag 3 september 2014

Margit Sandemo väckte min läslust.

                                            
                                               
 
Min älskade mamma har så länge jag kan minnas alltid läst för mig varje kväll.  När jag väl började läsa själv var det som om jag inte kunde sluta. Först ut var Kitty böckerna, fem-böckerna, böckerna om Narnia och serietidningar av dess olika slag o.s.v.
Men i mellanstadiet hände det något. Jag ville ha mer. Det var som om det fanns mer att läsa om. Som om jag inte blev riktigt helt tillfredsställd med de böcker jag lånade på skolans bibliotek.
 
Min syster läste vid tillfället då "Sagan om isfolket" och jag blev väldigt intresserad då hon berättade att de handlade om kärlek och mystik. Endast 11 år gammal började jag läsa dessa böcker, hela 47 st i serien!
Jag älskade dessa böcker. Jag fick äntligen det jag saknade. Jag antar att Margit är min första romance författare....för det kan jag väl kalla henne? ;)
 
Margit skrev sedan två andra serier som går lite hand i hand med "Sagan om isfolket" men personligen tycker jag inte att de är lika bra. MEN de är underhållande och spännande. Givetvis är kärleken lika levande i dessa böcker som de andra, men inte lika erotiska enligt mig ;)
 
Då och då läser jag böckerna från "Sagan om isfolket", jag har mina favoriter och kommer nog aldrig tröttna på dom. Och det är väl lite det som gör en bok riktigt bra, man kan läsa den om och om igen.
 
Så...vad handlar dessa böcker om?
Man får i första boken följa Silje, vars alla släktingar har dött av pesten år 1581. Hon tvingas att ta sig ut på egen hand för att överleva. Hon hittar två små övergivna barn som hon tar till sitt hjärta. Hon får hjälp av en man vid Tengel av Isfolket. Han är skrämmande och djurisk men Silje känner sig dragen till honom från första stund.....Sedan får vi följa deras kamp mot svält och överlevnad. Och deras kärleksrelation....
 
På 90-talet (tror jag) var det tänkt att "Sagan om isfolket" skulle bli en tv-serie eller film. Men detta blev aldrig av...synd tycker jag. Fast å andra sidan är det svårt att tro att man kan förmedla samma känsla i tv som i böckerna. Brukar ju sällan bli bra.
 
Bra böcker om du gillar kärlek, erotik, magi och mystik! =)
Läs!
 
 

3 kommentarer:

 1. Vad bra, nu kan jag kommentera :)
  Jag har faktiskt aldrig läst Sagan om isfolket, men jag har ju i efterhand förstått att jag missat nåt väsentligt :) I den åldern läste jag nog mest Danielle Steel och Harlequin.

  SvaraRadera
 2. Men läs dom! Mycket trevliga :) Steel har konstigt nog aldrig tilldragit mig. Däremot Jackie Collins ;) Och Nora Roberts är (med undantag för vissa böcker) helig för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, ja, Nora är helig! Finns några undantag, men de är få med tanke på hur många böcker hon skrivit.

   Radera