torsdag 1 januari 2015

Jag är trollbunden!

"Ända sedan Diana Bishops föräldrar dog en våldsam död har hon förträngt sitt ursprung, även om hon hela tiden känt det magiska blodet strömma i ådrorna. Då hon i samband med sin forskning finner ett förhäxat manuskript i Bodleian Library och drar till sig hela den övernaturliga världens väsen måste hon ta tag i sitt förflutna och erkänna för sig själv vad hon egentligen är-en häxa. 
När hon träffar vampyren Matthew Clairmont blir det ännu mer komplicerat. Deras kärlek är omöjlig som den är förbjuden, men attraktionen mellan dem är så stark att de bryter alla uråldriga tabun. På grund av deras relation hotar ett krig att bryta ut mellan jordens alla övernaturliga väsen och de är själva fångade i dess mitt."

Detta var den bästa vampyr/häx/ockult-inspirerade bok jag någonsin läst. Jag är fortfarande tagen.
Detta är en bok för oss vuxna som gärna leker med tanken om att det finns något mer. För oss där det ockulta lockar med dess magi.
Deborah skriver på en hög nivå. Det märks att hon själv är professor. 
Relationen mellan Diana och Matthew växer fram långsamt och njutningsfullt och som läsare vänder man blad snabbt för att bli tillfredsställd. Du vill bara ha mer! DET är det bästa med boken, du får inte nog.
Den bygger på en otrolig noga research och gammal historia. Deborah är duktig med orden och hur hon detaljrikt bygger upp sin historia gång på gång är så imponerande.
Jag älskar den! Absolut en av mina favoritböcker. 

Men...och det är ett litet men. Det är en trilogi och de två andra finns ej översatta på svenska (skäms Forum), men det får bli läsning på engelsk helt enkelt! ;)

Jag rekommenderar varmt denna bok!

2 kommentarer:

 1. Åh herregud vad jag blev sugen på denna nu, det riktigt kliar i shoppingfingret..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köp den! :)
   Den är grymt bra Heléne!
   Jag gillar fantasy/ockult och läser många bra böcker men de är ju oftast för en yngre publik.
   Denna har jag väntar på länge :)

   Hoppas du kommer att tycka om den!

   Radera