söndag 17 maj 2015

En enda hemlighet

Jag har nu läst ut "En enda hemlighet"- boken som är Simona Ahrnstedts nyaste romance. Det första jag vill säga är: WOW!


Boken:
"Trettioåriga fältläkaren Isobel Sørensen har sett allt. Vilken katastrofsituation hon än placeras i behåller hon sitt lugn, sin kyla och sin kompetens. Men när hon får reda på att hennes skötebarn, den ideella organisationen Medpax, har problem förlorar hon fattningen. Någon har strypt pengaflödet och det verkar vara personligt.

Alexander De la Grip, yngste sonen i Sveriges mesta adelsfamilj, är en omoralisk jetsetprins känd för två saker: sitt utseende och sina kvinnohistorier. Nätterna ägnas åt att festa och ligga, för om han aldrig stannar upp så kommer kanske den fruktansvärda tomheten inte att hinna ikapp honom. När Alexander, tämligen bakfull, träffar den ursinniga men vackra läkaren bestämmer han sig omedelbart. Isobel ska bli hans nästa erövring och det till vilket pris som helst.

Isobel är van vid mäns uppvaktning och räknar med att kunna hantera mannen som har det Medpax så desperat behöver: obegränsat med pengar. Men folk är inte alltid vad de verkar vara, och när Alexander och Isobel obönhörligt dras till varandra tvingas de ompröva allt de trodde var sant. Frågan är om Isobel, efter att en gång ha sårats djupt, någonsin kommer att våga berätta sin hemlighet? "

Denna kärlekssaga är stark, het och romantisk. En riktig romance.

Jag grät lika många gånger som jag skrattade och gör fortfarande när jag tänker på härliga ord som "analt psykfall"-Jag ÄLSKAR Ahrnstedts vokabulär i hennes texter. Det är rakt på sak och inget j-kla dravel, som läsare fattar man direkt! Jag älskar´t!

Under hela boken får vi små överraskningar som ger oss ännu mer att fundera på, mer gåtor, mer drama och mer kärlek. För Ahrnstedt nöjer sig inte med en kärlekshistoria utan ger oss fler, biroller som växer in under ens skinn som vi känner med och för. Ahrnstedt ser till att tillfredsställa sina läsare med bravur och DET mina vänner är det få författare som gör. Hon matar oss med bra romance tills vi ber om nåd- och när vi ligger där och inte orkar ta till oss mer, matar hon oss med ännu mer ;)
Ahrnstedt är hänsynslös och jag ÄLSKAR det!

Efter att jag läst ut boken visste jag att jag inte kunde blogga om den direkt. Jag behövde smälta den. För med handen på hjärtat-den kom mig väldigt nära. Den fick mig att fundera över mina egna fördomar som i likhet med Isobel, handlar om överklass och playboys, misstag som människor gör när de är unga, misstag som begås av mödrar....
Men är vi inte alla bara människor? Gör vi inte alla misstag och om vi verkligen gör allt för att förändra oss för att bli bättre människor-är vi inte värda en andra chans? Vem är jag att döma?

Jag var tveksam till en blond överklass playboy-ja jag erkänner...jag har fördomar. Men vet ni? Alexander är garanterat en av mina favorit karaktärer efter denna bok. Denna fantastiska människa är mer än bara ett snyggt skal med guld-sked i mun.
Simona ger oss en playboy med lite renässanskänsla ;)
Han är en man med ett hjärta av guld, smart, lojal, feminist och värd att älskas. Han är en otrolig fin man och jag tror knappt att jag vågar säga det...men Seth har fått konkurrens. (Gud, skrev jag verkligen det...)

Isobel var lätt att förstå, ta till sig. Så mycket som jag kände igen mig hos hennes karaktärsdrag. Hon är fokuserad på det hon brinner för. Hon hjälper men inte genom att ge allmosor eller tycka synd om andra, utan hon gör verkligen nytta med sin kompetens. Som läkare räddar hon liv. Ser till att finnas på plats där det behövs.
Men också i den struktur där etik och moral är viktigt för Isobel-finns det fläckar, det är lätt att döma andra med "fel" åsikter men svårare att se hur man själv kanske ibland står med piskan... Att få följa Isobel i hennes utveckling var så otroligt intressant. Hon är en fantastiskt stark kvinna men precis som vi andra-en vanlig människa med behov lika stora som våra.

Men sen det jobbigaste i boken... Både Isobel och Alexander bär på hemligheter från det förflutna och när det uppdagades, var jag tvungen att åter igen pausa. Det blev för mig för personligt-så nära några av mina egna erfarenheter jag bär på. Jag tror ingen kan förstå den smärta och kassa självkänsla som kommer med dessa erfarenheter om man aldrig varit där själv. Här visar Ahrnstedt åter igen på skicklighet, hon tar oss ett steg längre från det som skiljer en romance till en riktig ROMANCE. Jag bockar och bugar för dig Simona.

Men det bästa. Sexet. SEXET!
I denna bok bygger Simona upp ett förspel som är så långt att du praktiskt taget funderar på att pausa bara för att ha det trevligt med dig själv en stund för att du måste ge utlopp för den spänning som Ahrnstedt bygger upp. (Det är väl klart jag inte skriver om jag gjorde det mohahahah).
Jag lovar att en kindpuss kommer efter denna bok vara något  HELT annat än kyskt. Den kommer att vara het, het och HET.
När väl första sexscenen kom blev jag mer än nöjd. För att sedan bli ännu mer nöjd när nästa kom, tills kulmen över alla sexscener som Ahrnstedt garanterat ha skrivit kom- då var jag i extas och har nog aldrig blivit så tillfredsställd av att läsa en sexscen ;)
Så. Jävla. Bra.

Jag undrar om människor runtom i landet verkligen förstår denna författares otroliga skicklighet och briljanta sätt att skriva? Hur hon för handlingen framåt med en FANTASTISK dramaturgi som håller oss läsare spända.
Alldeles på gränsen, skapar hon ett ha-begär utan dess like.
Simona Ahrnstedt kommer att få en guldstjärna i författar-himlen.

Och till sist...
Till er som inte gillar denna bok.
Läs den igen.
Försök att se mellan raderna vad Simona levererar.
MEN kommer ni inte att förstå efter andra gången, kan jag lova att ni aldrig kommer att förstå en bra skriven romance.

För Simona Ahrnstedt knows good romance! <3

TACK Simona för det du ger oss. Sluta aldrig att skriva.

8 kommentarer:

 1. Well. Äntligen nån som förstår mig!
  :)
  Tack snälla Lina.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kraaaam
   Och TACK för det du ger oss :)

   Radera
 2. Underbar recension, Lina. Heja!!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag också läst ut och jag kan bara hålla med dig, om allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen, på det Sofia :)
   Vi är en bunt romance nördar vi, haha!

   Radera
 4. Hur väl känner jag inte igen det där om att du visste att du inte kunde blogga om boken direkt utan måste smälta den!
  En enda hemlighet knockade mig, jag har fortfarande inte kunnat blogga om den. Den var så tät, så intensiv - och så grymt bra - att jag var mentalt utmattad när jag läst ut den. Klarade inte av att läsa om den direkt (och jag läser alltid en bok jag tänker blogga om minst två gånger för att förvissa mig om att jag fångat alla detaljer och finesser och hantverksskicklighet). Just som du skrev - jag var tvungen att smälta den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så Elisabet! :)
   Man vill vara ärlig fullt ut. Ja, denna bok är verkligen en av hennes bästa. Simona blir bara bättre och bättre- det är en ynnest att få följa hennes författarskap. Älskar verkligen hennes sätt att skriva :)
   Tack för att du kommenterade!

   Radera